Over ons

Wij ondersteunen sociaal kwetsbare mensen in de maatschappij

Kringloopwinkel ‘De Kerketuinen’ is een plek om te leren werken. Bijvoorbeeld leren om op tijd te komen, omgaan met collega’s, en om een taak goed af te ronden. Kortom; leren om te functioneren als prima werknemer. Eéntje met goede kansen om elders een betaalde baan te vinden. Dat leren kan via een stage, een re-integratie of in een vorm van dagbesteding.

Binnen de kringloopwinkel zijn er veel taken te vervullen. Denk hierbij aan het opknappen en repareren van producten, het ontvangen en helpen van klanten, het beantwoorden van de telefoon, het sorteren, labelen en prijzen van het assortiment, het vervoer van de producten etc.

We kijken naar de wensen en mogelijkheden van de cliënten en van daar uit zoeken we naar passende werkzaamheden. Deze worden dus afgestemd op de mogelijkheden van de cliënt, wat zij leuk vinden en waarvoor ze de juiste competenties hebben.

Partners:

Dagbesteding

Binnen kringloopwinkel ‘De Kerketuinen’ kan uitgebreide dagbesteding plaatsvinden. U kunt daarbij denken aan aangepast werk voor mensen met een beperking. Denk hierbij aan mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH), mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) of mensen met psychische klachten (GGZ).

Werkplekken voor iedereen

De werkplekken zijn bedoeld voor mensen met een beperking en of afstand tot de arbeidsmarkt. Voor deze mensen is het – misschien tijdelijk – niet mogelijk om op een ‘gewone’ werkplek te functioneren. Toch kan het voor hen ook fijn zijn om in een min of meer normaal bedrijf mee te doen en erbij te horen. Dat blijkt binnen de kringloopwinkel goed te kunnen. En het werkt! Zo zijn er veel mogelijkheden om taken en werkplekken aan te passen.

Maatwerk

De dagbesteding kan overal in de kringloopwinkel plaatsvinden. We kijken naar de mogelijkheden en de wensen, dus maatwerk! De begeleiding vind plaats door ervaren en gemotiveerde professionals die   over de kennis en ervaring beschikken om met verschillende doelgroepen samen te werken. Client staat bij ons centraal! Dat betekent we naar de wensen en mogelijkheden van de clienten kijken en samen met hen tot een geschikte werkplek/dagbesteding aanbieden.

Belangstelling?

Het is altijd mogelijk om een afspraak te maken om te zien wat de dagbesteding bij kringloopwinkel ‘De Kerketuinen’ inhoudt. Een mail naar kringloopwinkel ‘De Kerketuinen’ is dan een goede eerste stap. Dagbesteding wordt georganiseerd en gefinancierd vanuit de WMO, PGB of het vindt plaats in onderaannemerschap. In beide gevallen zal er een andere ‘partij’ in beeld zijn. Meestal is dat de gemeente. Soms een zorgorganisatie.

Wat houdt vrijwilliger zijn in?

Kringloopwinkel ‘De Kerketuinen’ is een organisatie die vrijwilligerswerk hoog in het vaandel heeft. Vrijwilliger zijn bij kringloopwinkel ‘De Kerketuinen’ betekent dat u echt meedoet. U doet dan mee in een organisatie die staat voor hergebruik en kansen voor mensen. Als iemand zich aanmeldt als vrijwilliger, dan volgen er twee gesprekken. Indien het beide kanten bevalt, volgt er een inwerkperiode en eventueel daarna een contract.

Stagelopen

Stagelopen bij kringloopwinkel ‘De Kerketuinen’ levert goede praktijkervaring op. Meestal helpt de onderwijsinstelling bij het zoeken naar een stage. Heeft u belangstelling? Stuur dan een motivatiebrief met een CV  naar de Kringloopwinkel ‘De Kerketuinen’. Wij nemen dan spoedig contact met je op!

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk bij kringloopwinkel ‘De Kerketuinen’ ? Neem contact met ons op.

Winkelwagen